Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Jsou obavy z ukrajinských biologických zbraní opravdu liché?

Jsem si samozřejmě vědom, že v hybridní válce jsme vystaveni záplavě desinformací, z nichž některé jsou i nebezpečné lži.

Ukrajinská armáda by však měla být obezřetná a neměla by se nenechat vyprovokovat k odvetným akcím ani těmi nejbizarnějšími šířenými nesmysly. Přiznávám však, že mám do jisté míry pochopení pro možná rozčarování Ukrajinců. Zvláště,  když se ke špinavostem propůjčí například osobnost známá ve světě svou uměleckou tvorbou a mající významný vliv na veřejné mínění Rusů a možná i lidí za hranicemi Ruské federace.  Nikita Michalkov je příkladem za všechny.

Vliv na veřejné mínění však nemají jen lidé, kteří se svou uměleckou nebo jinou přínosnou činností proslavili. Zrovna před chvílí jsem na ČT 24 zaznamenal rozhovor se členem bezpečnostního výboru PČR (jemuž ještě nedávno předsedal) panem Radkem Kotenem, který se u nás proslavil zabijáckými mikrovlnkami.

Věřme, že se Ukrajina nedopustí vážných chyb. A buďme  shovívaví i k následující bojové instruktáži, kterou si vyslechli ukrajinští dobrovolníci:

https://twitter.com/HerdaJaroslav/status/1509824298504142903?s=20&t=VXo3d6seyYu3S_A6GjymrA

 

Reklama