Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Měl by viset?

 

Domnívám se, že ano. Ne však za základě nějakého soudního rozhodnutí, ale jistě s požehnáním státní nesmělé moci (byť třeba jen tichým).

Viselec by mohl viset v každé škole, aniž si představujte, že by snad měl být putovní.

Před několika dny moji pozornost upoutalo sdílené video s komentářem: „Říkám pořád, že máte jít do prdele s celou Ukrajinou. Takhle se k sobě chovají spoluobčané?“

Na videu, které trvalo jen asi 20 vteřin byla dívka či mladá žena klečící na chodníku uprostřed skupiny mládenců. V pozadí postávalo několik čumilů a scénku si nahrávalo na mobil. Jeden z nich dívce nůžkami asi třikrát ustřihl trochu vlasů a byl konec.

Z komentářů k videu:

To jsou ti, kterym chce pomáhat ten zkurvysyn

@general_pavel? Že by se podobne praktiky zavedly i u nás?

…………………………………………………………………………..

Tak dá li bůh Ukrajina za chvíli nebude bude jen Polsko a pak hned Rus

………………………………………………………………………………………………..

Na účtu @willyguruth jsem našel uživatele, který dal video do oběhu nebo je sdílel. Napsal k němu (polsky), že na Ukrajině je možné kvůli ruštině přijít o vlasy. Samozřejmě jsem si vzpomněl na ty ženy, které byly na osvobozených uzemích Evropy takto trestány davem za to, že se zapletly s německými vojáky.

Video se mi zdálo podezřelé už tím, že je retweetnul náš přední dezinformátor. Také tím, že ta scénka proběhla relativně klidně a že video skončilo po ustřižení celkem zanedbatelného množství vlasů ženy s vlasy spíše krátkými. Ale hlavně proto, co jsem věděl od ruskojazyčných ukrajinských uprchlic, které nikdy neměly kvůli ruštině sebemenší problém, ani jim nikdy nebyla projevována nějaká nevole. Jediné, co mne napadlo, bylo to, zda se nemohlo jednat o potrestání  za něco jiného, co mohlo ohrozit bezpečnost spoluobčanů.

Odkaz na video jsem poslal paní R. která na začátku speciální dobyvačné války žila ještě na Ukrajině, a požádal ji o její názor. Odpověděla obratem, že to je samozřejmě desinformace a že video bylo natočeno pravděpodobně jen proto, aby vyděsilo tím, že na Ukrajině se nedá mluvit rusky.

Napadlo mne, že bych video mohl poslat těm, kteří by byli schopni zjistit jeho původ. Tedy našim posmívaným elfům, kteří jsou vnímáni částí naší populace jako ohrožení svobody podněcovaní k nenávisti a hanobení národa (§ 355 a 356). Ale než jsem tak mohl učinit, video bylo smazáno uživatelem, jehož post retweetnul a obohatil jím svůj účet náš pan europoslanec, psychiatr MUDr. Ivan David, který je shodou okolností členem SPD a kterému se na policii možná nedostalo jemu srozumitelného či účinného doporučení.

Jak všichni víme, mnoho se mluví o vlivu desinformací, o internetové gramotnosti a podobně. Také o tom, že by se v tomto smyslu měly žákům věnovat i školy. Možná by podobizna Ivana Davida měla viset ve školách jako učební pomůcka a pod ní třeba i příklady jím nasdílených špinavostí ruské propagandy a příklady jeho vlastní tvořivosti. Samozřejmě by Ivan David neměl trvale viset vedle gen. Pavla (pokud bude zvolen). Jen při hodinách věnovaných hybridní válce. Jako když kantor do hodiny biologie přinese z kabinetu třeba obrázek skunka smrdutého.

Poslední (volební) post pana europoslance zní: Volte generála Pavla! USA potřebují pokračování války s r Ruskem!

https://pbs.twimg.com/media/FnRWND8XoAELuSk?format=jpg&name=small

 

 

Reklama