Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Nepřítel mého nepřítele může být ještě větší parchant!

Zbloudilá množina občanů České republiky si tuto skutečnost nepřipouštěla. Ti dodnes zbloudilí, ne-li ztracení, si ji stále nepřipouštějí, ať se děje, co se děje.

Měl jsem a stále mám porozumění pro ty, kteří měli a mají výhrady k činnosti orgánů Evropské unie. Měl jsem a stále mám porozumění i pro ty, kteří měli obavy z vlny nezvladatelné migrace muslimů, které vnímali jako možnou hrozbu ve smyslu prosakování radikálních islamistů do našeho prostoru. Nikdo si samozřejmě nepřál a nepřeje čelit teroristickým útokům vedeným nevyzpytatelnými fanatiky proti jim zcela neznámým lidem, kteří se náhodou vyskytnou v nešťastném okamžiku na místě určeném islamistickým vůdcem. Tyto obavy vedly mnoho našich občanů k příklonu k politickým subjektům slibujících jim ochranu jak před migranty, tak před samou Evropskou unií nebo i  před NATO.

Nutno dodat, že evropské země selhaly téměř svorně, a to bez vlivu orgánů EU. Prostě svobodně, autonomně. Zůstaly totiž slepé k zlověstným signálům z Ruska. Slepé i k propagandě ruského fašismu samotným Vladimirem Vladimirovičem Putinem:

Putin už v roce 2006 citoval Iljina v pravidelných prezidentských proslovech před Federálním shromážděním; tyto významné projevy si psal sám. Po roce 2010 využil Iljinovy ideologie k vysvětlení, „proč Rusko musí podkopat Evropskou unii a zaútočit na Ukrajinu,“ dodává Snyder.

Země EU byly přesto ochotné dodávat Rusku zbraně! To bylo jistě pro ruského vůdce a jeho nejvyšší „kriminatelstvo“ lichotivou pobídkou zvyšující sebedůvěru až rozhodnutí takto získaný vojenský arzenál použít. Cituji z článku iROZHLAS:

Ruskou anexi Krymu označil český prezident za „fait accompli“, tedy hotovou záležitost, a citoval bývalého německého prezidenta Joachima Gaucka, který podle něj prohlásil, že snaha Krym vrátit Ukrajině by vedla k evropské válce.

Zažehnat obavy z evropské války se tedy nepodařilo. Vstřícný vývoz zbraní do Ruska zřejmě nebyl tím vhodným nástrojem!

Evropa, kterou obcházel strach z fanatických teroristů, svou slepotou na sebe přivolala válku i s jejími důsledky v podobě milionů ukrajinských uprchlíků. Vstřícnost vůči Putinovi se proměnila v bumerang. A kdo by si snad chtěl myslet, že fanatičtí islamisté jsou ve srovnání s produkcemi ruské propagandy zcela šílení, iracionální a vyšinutí, ten po přečtení následujícího textu bude muset svůj názor opustit, možná i trochu zděšen. Zde je.

Na závěr si dovolím kratičkou úvahu o kriminálnících. Všichni známe filmové příběhy natočené i podle skutečných událostí, v nichž lupiči drží rukojmí v nějaké bance nebo někomu drží pistoli u hlavy, aby si zajistili ústup do bezpečí. Tito kriminálníci svá rukojmí vnímají jako jedinou možnost, jak se ze situace dostat. Ti z nich, kteří jsou skutečnými psychopaty, jsou schopni někoho i zastřelit jen proto, aby policii přesvědčili, že tak mohou skončit všichni, pokud policie nesplní požadavky. V Mariupolském Azovstalu jsou civilisté, které obránci Mariopolu nedrží jako rukojmí. Naopak. Žádají pro ně bezpečný odchod do bezpečí. Vedení nejvyššího ruského kriminatelstva na to neslyší. Bestialita kulminuje, zatímco u nás se s blížícím se pádem Mariupolu hraje na pozadí ukrajinské tragédie děsivé představení o mnoha V. I. P. aktérech. Téměř festival. Česká bezhohledná, hanebná, urážlivá a chladnokrevná kremroliáda.

 

https://twitter.com/LiberalJiriO/status/1516495753966981121?s=20&t=UdV_FP3YLsmkspMmPRuiYQ

https://blog.aktualne.cz/blogy/tomas-lane.php?itemid=42498

 

 

Reklama