Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Obránci Berlína čelí řízení o narušení veřejného pořádku

Paradoxem je, kromě jiného, i to, že měli šanci stát se hlavními aktéry rychlého procesu demilitarizace Ukrajiny od ruské armády a ukončení války.

Zatím je nikdo neobvinil, že mohli způsobit zhoršení zdravotního stavu Vladimira Vladimiroviče Putina. Důvod uvažovat o možném ohrožení Putinova zdraví tu však, domnívám se, byl. A to zvláště v případě, že by bylo pravdivé následující:

Putin „trpí„ roidním vztekem kvůli léčbě rakoviny steroidy: západní špióni věří, že je jeho chování „stále nevyzpytatelnější“, nafouklý vzhled a absurdní sociální distancování pro návštěvníky je důsledkem léčby. Zpravodajské zdroje naznačují, že Vladimir Putin by mohl trpět rakovinou, Parkinsonovou chorobou nebo demencí. „Nafouklý obličej a krk“ 69letého despoty by mohly být potenciálními vedlejšími účinky dlouhodobého užívání steroidů. Zdravotní stav ruského prezidenta byl v posledních měsících zpochybňován kvůli jeho vzhledu. Putin na svých posledních veřejných vystoupeních opakovaně vypadal‚ popelavě a nafoukle, s bledou pletí.

Uvážíme li, že protestní, arogantní a ufňukaná jízda Rusů ulicemi Berlína, čítající asi 5 000 vozů, byla povolena, zatímco protidemonstraci policie zabránila kolonu zablokovat, možné ohrožení Putinova zdraví mohlo být pro něho akutní a fatální. Možná tento morální pád Berlína Putin přežil jen proto, že tato zpráva byla před ním v zájmu jeho zdraví utajena. Neboť pokud by byl skutečně tak vážně nemocen, náhlý prudký záchvat smíchu nad kapitulací Německa a následně potrhaná bránice by mohly vést ke zhroucení jeho imunitního systému, k osiření ruské generality a jejímu pádu do rozpaků přerůstajících v bezradnost končící prozřením a katarzí – ukončení války.

 

Reklama