Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Pomoc přichází z Ruska

 

Rusko si je dobře vědomo, že miliónům obyvatel Evropy dynamicky  vzrostly životní náklady v důsledku války na Ukrajině.

Není tedy divu, že v nastalé situaci je každá tisícovka vítaným přilepšením pro ty, kteří jsou ochotni si za úplatu nechat vyvrtat zbytky svědomí. Jistěže se taková finanční podpora nerozdává nezištně. Ostatně i v České republice si mnozí kladou otázku, zda ten či onen může být při svém vzdělání opravdu tak tupý či zda se u něho jedná o důsledně předstírané hluboké blbství, za něž je (u vědomí nutné ztráty důstojnosti) dle smlouvy odškodněn nebo pravidelně odškodňován (lhostejno, zda paušálně či za každou špinavost zvlášť).

Naše členství v Evropské unii nás logicky nutí se s ostatními členy srovnávat a porovnávat kromě ekonomických parametrů i dosaženou míru vyspělosti v jiných oblastech. Nazvěme si je souhrnně mírou civilizovanosti.  Bulharsko je uváděno jako nejchudší člen Evropské unie. Ovšem na rozdíl od nás si Bulhaři už nemusejí klást otázku, kdo je v pozadí jejich desinformační scény a co motivuje jejich kolaboranty a slouhy Kremlu. Že jsou to prachy, by nemělo nikoho překvapovat, protože, jak jsem už výše uvedl, předstírat hluboké blbství lze jen s vědomím ztráty důstojnosti, většinou i s rizikem narušení či poničení osobních vztahů s neprodejnými lidmi, a to si přece žádá nějaký druh kompenzace. O zločiny z vášně se rozhodně nejedná.

Ti občané Bulharska, kteří si nepřejí být ani občany ruské gubernie, ani země  ruské gubernii podobné, byli jistě bulharské vládě vděčni za informace o ruské ekonomické pomoci bulharským podvraťákům.

Bulharům tak vláda dala jasnou zprávu o tom, že je skutečně jejich vládou a že si nepřeje, aby bylo Bulharsko zemí, jehož občané žijí v nejistotě a obavách z rostoucího a tolerovaného vlivu vymývačů hlav koupených Kremlem. V této souvislosti mne zaujal titulek článku Hold Petru Fialovi a jeho vládě. Stejně jako autor článku, jsem i já na podzim uvítal změnu kurzu České republiky. Výsledek voleb jsem však vnímal spíše jako naději a s nemalými rozpaky.

Holt Petru Fialovi a jeho vládě se zatím nepřihodilo hlubší pochopení důsledků kremelské propagandy šířené u nás. Tím důsledkem je prohlubující se rozdělování společnosti, a to způsobem naplňujícím skutkovou podstatu trestných činů podněcování k nenávisti.

Pokud někdo šíří pravdivé informace, které jsou části politické reprezentace nepříjemné, může to být i druh odboje. Pokud se však jedná o nepravdivé či spíše obludně lživé informace na podporu Ruska, které navíc vyhrožuje kde komu, pak v zemi, která poskytla útočiště třem stům tisícům válečných uprchlíků je to zločinné jednání.

Holt Petru Fialovi a jeho vládě se zatím ještě nepřihodilo ani pochopení povinnosti rozptýlit ten smrad, který vane z kauzy připomínající údajnou denacifikaci Ukrajiny – z kauzy Ferdinand Peroutka.

Poněkud hořko je mi, když vidím, jak naši vyvolení klaní se hrdinům padlým v boji za svobodu. Za svobodu, jářku. Ne za to, aby po desítkách let člověk vězněný dvakrát v koncentráku dostal in memoriam od pana prezidenta a české justice flastr magora fascinovaného nacismem. Poněkud signifikantní v době, kdy popírači ruské agrese jsou smělí jak ti spratci za Henleina. Jak v Rusku, není-liž pravda? Kde černé bílým natře se a naopak a sprostota si žádá přitakat.

Z Ruska: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10997513/Putin-enlists-convicted-murderers-jailed-ex-military-spies-war-Ukraine.html

Reklama