Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Také u ministra spravedlnosti Pavla Blažka došlo k velkému spletení

 

Složení expertního týmu prezidenta republiky je v příkrém rozporu s doporučením ministra. Pozitivní skutečností pro Blažka je snad alespoň místo jednání – Lány.

Lány totiž nejsou tou destinací, kam JUDr. Pavel Blažek prostřednictvím svého twitterového účtu poslal Zemana i s jeho (doslova) hradními panďuláky krátce po zahájení speciální války na Ukrajině. Ostatně kdo by si přál jednat na tak nehostinném místě – v hajzlu? Blažek své příkré doporučení později razantně korigoval na omluvné vysvětlení Zemanovy neprozíravosti, když řekl, že u něho došlo ve vztahu k Putinovi k velkému spletení. Zdá se, že tím Zemana posílil. Sám sebe nikoli.

I když byl zmíněný tweet pana ministra do určité míry nadsázkou, jistě tehdy nepředpokládal, že se dočká v Lánech takového triumfálního přijetí. Dá se předpokládat, že se hradní panďuláci při jednání cítili komfortně.

Nikdo není neomylný. Ano, i ministr spravedlnosti se může splést. Hlava státu byla dokonce mnoho let celá popletená.

Těší mne, že se nemusím rozepisovat o některých dalších souvisejících pozoruhodnostech ze sféry našeho politického Biháru. Učinil tak včera velmi poutavě autor článku ZDE.

 

Složení expertního týmu:

Marie Benešová, Vladimír Dlouhý, Jaroslav Hanák, Rudolf Jindrák, František Lukl, Vratislav Mynář, Martin Nejedlý, Jiří Rusnok, Miroslav Toman, Jaroslav Zavadil

 

Reklama