Reklama
 
Blog | Jaroslav Herda

Vláda České republiky projevila přání bránit Ukrajinu a Česko

Našim spoluobčanům, jejichž fantazie je jitřena šiřiteli lží podněcujících k nenávisti vůči Ukrajincům, Ukrajině a jejímu vedení, mají ke spuštění webu Braňme Ukrajinu, braňme Česko výhrady.

Tento web je vnímán i jako podpora udavačství. Lidé přivyklí na zdroje více či méně sofistikovaně zabalených lží si zjevně odmítají připustit, že volně šířené desinformace a lži mohou časem zcela destruovat demokracii a proměnit ji na autoritářský režim mající podporu svých obyvatel i pro válečná tažení. Ti, kteří už o demokracii nestojí a jsou ochotni se jí vzdát, jako se jí už dávno vzdala většina Rusů, mají však ke svobodnému šíření lží postoj vcelku pozitivní, neboť v takové činnosti vidí účinný nástroj vedoucí k agónii demokracie a jejímu nevyhnutelnému konci. O takovém scénáři relativně nedávno zřejmě snil nominant do Rady ČT, když otevřeně vyjádřil svůj vztah k ruskému režimu jako k lepší alternativě k demokracie.

Je logické, že u svobodomyslných lidí představa pana Černockého v Radě ČT vyvolávala asociace na trojského koně, jež se jim ve vztahu k demokracii mohl jevit i jako kůň poněkud prašivý.

V souvislosti se zmíněnou antisystémovou lóšadí si zde dovolím ocitovat i slova europoslance Ivana Davida, který je nejen šiřitelem rozmanitých hoaxů a umně zabalených lží o válce na Ukrajině, ale je i z ne zcela vyjasněných důvodů stále a dobrovolně europoslancem:

„Vstupte do EU, máte záruku, že neuzná výsledky demokratických voleb a Evropská komise bude vymýšlet státní převrat.“

Představme si situaci, že by u nás náhle a mnohonásobně stoupl počet dealerů těžkých drog a vláda by vyzývala občany, aby pomohli předcházet ničení zdraví a životů a o dealerech informovali příslušná místa. Představme si, že by bylo současně známo, že drogy si dealeři přebírají od nějakého poslance Parlamentu ČR, Senátu ČR nebo europoslance. Asi by bylo účinnější vypořádat se ze zdrojem…

https://pbs.twimg.chttps://twitter.com/davidkolacek/status/1513239852141195278/photo/1om/media/FQusbviWYAQGZ5p?format=jpg&name=small

https://twitter.com/LiberalJiriO/status/1516495753966981121?s=20&t=UdV_FP3YLsmkspMmPRuiYQ

 

Reklama